Збірну Росії відсторонили від Паралімпійських ігор у повному складі

 

Збірна Росії в повному складі відсторонена від участі в Паралімпійських іграх-2016. Про це повідомив голова Міжнародного паралімпійського комітету (IPC) Філіп Крейвен, передають РІА “Новости”.

Він повідомив, що існують докази того, що під час зимових Паралімпійських ігор-2014 в Сочі росіяни здійснювали підміну допінг-проб.

За словами Філіпа Крейвена, 21 пробу семи російських спортсменів повторно протестували. Після звіту, підготовленого незалежною комісією Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) на чолі з Річардом Маклареном, було проведено нове розслідування. В результаті лабораторія виявила, що тільки 19 проб можна було нормально перевірити, на 18 кришках були знайдені подряпини, що доводить, що їх відкривали й використовували знову.

Паралімпійські ігри 2016 року — міжнародні спортивні змагання для людей із обмеженими фізичними можливостями — пройдуть у Ріо-де-Жанейро з 7 вересня по 18 вересня.

На Паралімпіаді-2012 Росію представляв 181 спортсмен, команда посіла друге місце в загальному медальному заліку.

Читайте також:
Церемонія відкриття Олімпіади в Ріо зібрала найбільше країн-учасниць в історії. ФОТО, ВІДЕО

Провал до старту. Українські олімпійці стали на захист дискваліфікованих росіян в ефірі пропагандистського каналу РФ. ВІДЕО

За виключення Росії з Олімпіади та інших змагань виступили 19 країн

“Гамбургер без квасу”.
Від Олімпіади в Ріо можуть усунути всіх російських спортсменів, – ЗМІ

Як відомо, допінговий скандал за участю російської олімпійської збірної триває вже кілька місяців. Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) рекомендувало МОК повністю усунути російських спортсменів від участі в Олімпіаді. Заклику передувало оприлюднення результатів розслідування юриста Річарда Макларена, який довів, що державна влада Росії стимулювала спортсменів вживати допінг і приховувала ці дії. Зокрема в підміні сечі російських атлетів на зимовій Олімпіаді-2014 в Сочі була задіяна ФСБ.

Натомість 24 липня Міжнародний олімпійський комітет прийняв компромісне рішення. Відповідно до резолюції МОК, російські спортсмени, які хоч раз отримували санкції за допінг, не зможуть поїхати в Ріо, навіть якщо термін санкцій сплив. Проте спортивним федераціям дали право визначати, хто все-таки зможе виступити в Ріо.
Так, нікого із росіян вирішила не допускати в Ріо Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF).

Допустити вирішили тих, хто проходив перевірку на допінг не в Росії, а за кордоном, і виявився “чистим” (окрім команди легкоатлетів, яку дискваліфікували повним складом).

Рішення МОК не усувати Росію від Олімпіади в Ріо взагалі підтримав президент НОК України Сергій Бубка.

Читайте також:
Провал до старту. Українські олімпійці стали на захист дискваліфікованих росіян в ефірі пропагандистського каналу РФ. ВІДЕ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна