У Скадовську в росіянина виявили склад зброї та нацистську символіку

 

У Скадовську Херсонської області Служба безпеки України спільно з Національною поліцією виявили схованку зі зброєю та нацистською символікою, яку обладнав громадянин РФ.

“Під час обшуку в оселі чоловіка, що має і український, і російський паспорти, правоохоронці вилучили два кулемети MG-42, пістолети-кулемети ППС та ППШ, станковий кулемет «Максим», два карабіни К-96, чотири муляжі протитанкових гранат та набої. Крім того у зловмисника вилучено російський та нацистські прапори, свастику”, – йдеться в повідомленні прес-центру СБ України.

зброя скадовськ  СБУ 2

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – “незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” (карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. В рамках досудового розслідування перевіряється також причетність здовмисника до незаконних збройних формувань та екстремістських організацій, зазначили в СБУ.

Читайте також:
На Дніпропетровщині виявили працівника радіо, який агітував за “Новоросію”,
і схованку вибухівки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна