Початок “олімпійського перемир’я”: 50 обстрілів за добу

 

Протягом доби 5 серпня – в день відкриття Олімпійських ігорросійські окупанти на Донбасі 50 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО. Про це повідомив прес-центр штабу антитерористичної операції.

Нагадаємо, генсек ООН Пан Гі Мун днями висловився про те, що “світова спільнота має припинити збройні конфлікти на час Олімпіади”.

Натомість ворог продовжує порушувати Мінські домовленості та застосовує важку артилерію і вогонь зі зброї заборонених калібрів. Штабом АТО зафікcовано 27 обстрілів на Маріупольському, 20 – на Донецькому та 3 – на Луганському напрямках.

На Маріупольському напрямку супротивник впродовж доби з мінометів різних систем та гранатометів вів вогонь по опорних пунктах сил АТО на ділянці Мар’їнка – Красногорівка. У Богданівці та Чермалику ворог застосував міномети калібру 82 мм, а у Гнутовому та Широкиному – великокаліберні кулемети.
Позиції українських воїнів в Старогнатівці та Широкиному протистояли вогню БМП.

На Донецькому напрямку російські окупанти з артилерії калібру 122 мм били по укріпленнях ЗСУ в Авдіївці.
Вогонь з гранатометів та кулеметів великого калібру ворог вів по українських позиціях в районі Авдіївки, Невельського, Ленінського та Луганського. Гранатометному вогню протистояли захисники Пісків.

Мінометний та гранатометний вогонь, здебільшого неприцільний, ворог тричі відкривав на Луганському напрямку поблизу населених пунктів Кримського та Новозванівки.

Снайперської активності та спроб ведення повітряної розвідки з боку противника зафіксовано не було.

“Ситуація в районі проведення АТО залишається складною, але контрольованою”, – зазначили в штабі.

Читайте також:
За добу 4 серпня в бойовиків – п’ять убитих, у ЗСУ – два поранення

Бойовики розстріляли російського офіцера, який посилав їх під кулі ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна