З початку року квартири дали 259 учасникам АТО

З початку 2016 року квартири отримали 259 учасників АТО, у тому числі 8 військовослужбовців, яких було тяжко поранено. Також житлом забезпечено 48 сімей військовослужбовців, що загинули під час АТО.

Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак під час засідання Комітету реформ Міноборони та Збройних сил України у Києві 5 серпня.

Загалом, за його словами, з початку року військовослужбовцям та їхнім сім’ям було надано 765 квартир. При цьому головний пріоритет при виділенні житла надавався учасникам антитерористичної операції.

Полторак наголосив, що заходи соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей реалізуються послідовно.

“Треба бути об’єктивними: існує велика кількість системних, хронічних проблем. Одна з таких проблем – це забезпечення житлом наших військових. Той підхід до її вирішення, який існує сьогодні, не дасть бажаного результату, її розв’язання потребує нових рішень та підходів.
Тому ставлю завдання: до вересня цього року розробити сучасну цільову програму забезпечення житлом військовослужбовців та визначити реальний фінансовий ресурс для її виконання”, – цитує главу відомства сайт Міністерства оборони.

Крім того, Степан Полторак провів робочу зустріч з представниками Офісу реформ оборонного відомства та керівником проекту з реформування системи забезпечення житлом військовослужбовців Гленом Грантом.

Міністр оборони подякував уряду Великої Британії, особисто Глену Гранту та небайдужим українцям, які долучилися до цього проекту.

За словами Степана Полторака, існуюча система забезпечення житлом військовослужбовців є неефективною. Шлях вирішення житлових питань — це кардинальна зміна підходів до забезпечення житлом захисників України.

Координатор проекту Глен Грант зазначив, що особливу увагу буде приділено питанню забезпечення житлом учасників АТО та членів їх сімей.

“Ми хочемо, аби проект приніс реальні та ефективні зміни, — наголосив Грант, — адже гідні житлові стандарти — це фундаментальна частина морального духу військовослужбовців”.

Читайте також:
У День ВДВ Порошенко гостював у десантників на Житомирщині
і вручив ключі від 4 квартир

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна