Росія використовує Донбас як полігон для нового озброєння, ситуація загострюється, – Турчинов

 

Російська Федерація використовує окуповані райони Донбасу як полігон для випробування свого нового озброєння і тактичних прийомів, що свідчить про загострення ситуації на сході України. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

“Важливо усвідомити сьогодні, коли ситуація на сході нашої країни істотно загострюється. Росіяни не лише збільшують кількість обстрілів, але і використовують окремі райони Донецької та Луганської областей як полігон для випробування новітніх видів зброї і сучасних тактичних прийомів”, – сказав Турчинов на презентації центру Інформування сектора безпеки та оборони в РНБО в п’ятницю, 5 серпня.

“Довгостроковий характер російської загрози на тлі стійких тенденцій до зростання нестабільності в Європі та у світі формує зовнішнє середовище безпеки навколо України і визначає найважливіший пріоритет національної безпеки в політиці нашої держави”, – додав секретар РНБО.

Читайте також:
Генштаб РФ випробовує на Донбасі нову зброю, – Турчинов

Турчинов знайшов докази присутності російських військ на Донбасі на сайті Кремля

Прикордонники постраждали від застосування росіянами забороненої лазерної зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна