Онищенко запрошує НАБУ до себе в Лондон. Його готуються оголосити в міжнародний розшук

 

Народний депутат з групи “Воля народу” Олександр Онищенко, якого НАБУ вдруге публічно викликало на допит, заявив, що не отримував повістку. Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” у п’ятницю, 5 липня, коли не з’явився на допит у Національне антикорупційне бюро.

“Я на законних підставах мешкаю у Лондоні, маю тут ряд справ, у тому числі юридично готуюся до участі в судовому процесі щодо анонсованої процедури спроби моєї екстрадиції”, – заявив Онищенко, який раніше був позбавлений депутатської недоторканності через імовірну причетність до афери “Укргазвидобування”.

За словами Онищенка, орган слідства має його контакти у Лондоні, а також контакти юридичної фірми, що представляє його інтереси.

“Формально повістку я не отримував. Але, як і раніше, я готовий до слідчих дій і ще раз запрошую детективів і прокурорів на зустріч у Лондоні. При допиті, відповім на всі без виключення запитання. Та розвію всі претензії до мене”, – заявив він.

Як відомо, вперше Онищенко не з’явився на допит 2 серпня.

Цього разу, як повідомила журналістам прес-секретар НАБУ Світлана Олефира, до детектива Бюро не прибули й не повідомили про причину своєї відсутності також і адвокати Онищенка.

Національне антикорупційне бюро України готує клопотання до суду про примусову доставку народного депутата Олександра Онищенка.

Тепер ми можемо звертатися до суду з клопотанням про примусовий привід. Цим будуть займатися детективи. Причин, за якими не з’явилися адвокати, ми не знаємо… Як тільки ми отримаємо постанову суду про примусовий привід, детективи зможуть оголошувати Онищенка вукраїнський, а потім в міжнародний розшук“, – сказала Світлана Олефіра в ефірі каналу “112 Україна”.

Як писала Новинарня, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організаторів схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, через яку державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд. грн.

Читайте також:
Лещенко звинуватив Луценка в договорняку з Онищенком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.