Геращенко: Що буває, коли номер першого віце-спікера знає вся країна

 

Ірина Геращенко
перший заступник голови Верховної Ради України,
представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з питань урегулювання ситуації на Донбасі

(FB)

“У меня зазвонил телефон…
– Кто говорит?..”
Цей віршик про мене):

Номер не змінюю вже років 17, час від часу його публікують в інтернеті – і тоді йде загострення: дзвонять засуджені з тюрем і прокуреним голосом вимагають негайно випустити; вночі бум нетверезих, яким терміново горить поділитися з клятими діпутатами думками про партію і всю совєтську власть; дзвонять з окупованих територій, щоб просити про допомогу чи трошки попроклинати, або спитати, як там погода в Києві.

Мої “улюбленці” – це кілька інформаційних телеканалів, із дзвінками яких починається і закінчується мій день, які не забувають про моє скромне існування в суботи-неділі. Вони просять прокоментувати все підряд: погоду, чиїсь заяви, “безвіз” Туреччини і ЄС, раціон і моціон сусідів по парламенту):

На відмову щиро дивуються: а що ж ми будемо ставити в ефір):

Друзі мої, заповнення ефіру – це, все ж, головний біль ваших випускових редакторів, не мій ):

Іноді я перемикаю телефон на помічників. У ці дні вони починають писати заяви про звільнення і теж мене тихо проклинати, але потім таки відходять і продовжують мене терпіти.

Звичайно, я не збираюся змінювати номер. Є пріоритетні дзвінки – родичі заручників, з якими ми на постійному контакті і яким завжди відзвонюся. Чи журналісти, яких знаю тисячу років і які точно не зловживають моїм номером.

Але треба таки щось із цими дзвінками роботи.

Може, все ж спробуємо діяти по-європейськи: хоч іноді з робочих питань телефонувати й писати на робочий номер, а не на приватний? Тим більше, на всі дзвінки і листи відповідаємо.

Читайте також:
Геращенко прозвітувала про два роки роботи для українського Донбасу

Геращенко: в ОРДЛО важко вижити без української пенсії, на КПВВ величезні черги. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна