Бійці ЗСУ дали гідну відсіч окупантам, які впритул наблизились до Богданівки

 

За минулу добу, 4 серпня, бойовики 42 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО).  Про це сказано в повідомленні штабу АТО.

Зазначається, що незаконні збройні формування 21 раз відкривали вогонь на Донецькому та 19 на Маріупольському напрямках, 2 – на Луганщині.

На Донецькому напрямку противник вів мінометний та кулеметний вогонь по захисниках Авдіївки та Невельського. У Зайцевому та Нижньому Лозовому ворог застосував БМП, з яких зафіксовано 16 пострілів. По Опитному вогонь відкривався з протитанкового ракетного комплексу. По позиціях у Луганському окупанти застосували БМП та вогонь з кулеметів великого калібру, на цій ділянці активізувався снайпер.

На Маріупольському напрямку вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів та кулеметів супротивник вів по укріпленнях Збройних сил України у Водяному, де противником також було застосовано БМП. По позиціях сил ЗСУ в населених пунктах Красногорівка, Тарамчук та Гранітне вівся гранатометний вогонь, у Новотроїцькому та Павлополі ворог застосував вогонь з мінометів. Поблизу Мар’їнки зафіксовано вогонь з зенітної установки. Неспокійно було в Луганському та Старогнатівці. В районі Мар’їнки та Широкиного активність проявили ворожі снайпери.

Близько десятої години вечора під прикриттям темряви група противника в кількості до 8 осіб підійшла до опорного пункту в районі Богданівки. Тримаючись на відстані близько 500 м, диверсанти відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Зазначається, що українські військові були готові до провокацій та дали гідну відсіч. За годину противник відступив у зворотному напрямку. Втрат серед особового складу української сторони не має.

На Луганщині по українських позиціях в Новозванівці та Лопаскиному окупанти двічі відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. З другої половини у цьому напрямку спостерігалося затишшя.

Також, противник актвізував проведення аеророзвідки на Донеччині, де тричі зафіксовано польоти безпілотних літальних апаратів.

Читайте також:
Бойовики активізувалися на Маріупольському напрямку

Розвідка оприлюднила особи артилеристів 5-ї бригади бойовиків,
які обстрілюють наші позиції на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна