СЦКК показав наслідки обстрілу околиць Мар’їнки з танка: розбита ферма, загинули свині. ФОТО

 

Українська сторона СЦКК (Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін) документально підтвердила застосування бойовиками танка для обстрілів околиць Мар’їнки 2 серпня.

“Руйнувань від танкових снарядів калібром 125 мм зазнали об’єкти сільськогосподарського підприємства, яке розташоване у селищі міського типу Перемога поблизу Мар’їнки. Вогонь із забороненого мінськими домовленостями озброєння незаконні збройні формування вели з напрямку Петровського району міста Донецька (Трудовського)”, – повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай.

Як відомо, про застосування противником танку йшлося у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 06:00 3 серпня.

обстріл з танка Перепога 4

обстріл з танка Перепога 1

“Під час огляду місця обстрілу представники української сторони СЦКК зафіксували шість місць влучання 125-мм танкових боєприпасів. Внаслідок цього пошкоджень зазнали сільськогосподарські споруди, трактор та насадження на площі приблизно 20 квадратних метрів.

обстріл з танка Перепога 2

обстріл з танка Перепога загиблі свині

Наприклад, у будівлі частково зруйновано перекриття даху, зовнішні стіни, віконна перемичка, внутрішні перегородки, загинули тварини, які утримувалися у вольєрах.

Від численних уламків потужних танкових боєприпасів пробоїн зазнав бетонний паркан, а у трактора вибиті вікна, пошкоджено двигун”, – ідеться в повідомленні.

В СЦКК, зазначили, що під час обстрілу у службовому приміщенні перебував цивільний персонал підприємства. На щастя, люди відбулися лише переляком.

обстріл з танка Перепога 3

Читайте також:
Російські спостерігачі зоні АТО верше підтвердили обстріли окупантів
із забороненого озброєння

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна