Фітосанітарний інспектор Житомира в середньому отримував 100 тис. грн. хабарів на місяць

 

Співробітники Служби безпеки України викрили механізм систематичного отримання хабарів головним фітосанітарним інспектором Житомира та його підлеглим. Про це повідомляє прес-служба відомства.

“До повноважень головного інспектора управління Держпродспоживслужби входить виключне право видавати сертифікати відповідності, необхідні для експорту лісоматеріалів та товарів рослинного походження. Співробітники спецслужби задокументували, що посадовець спільно з фахівцем лабораторних досліджень вимагали гроші за безперешкодне проходження фітосанітарного контролю та видачу сертифікатів з більшості експортерів, зареєстрованих у Житомирі”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, розмір хабара залежав від обсягів продукції та становив від трьохсот до трьох тисяч гривень. За попередніми оцінками, середньомісячний дохід зловмисників становив сто тисяч гривень.

Повідомляється, що зловмисників затримали у службових кабінетах після підрахунку денного “заробітку” в розмірі п’ять тисяч гривень. Під час обшуків за місцем їх проживання правоохоронці вилучили сім тисяч доларів, записи з датами та сумами отриманих хабарів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
Затриманій на хабарі начальниці відділу МінАПК “світить” від 8 до 12 років

На Черкащині погорів на 5-мільйонному хабарі сільський голова, якому сприяв екс-регіонал з “Антикорупційних реформ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна