Екс-офіцера ЗСУ Бобарикіна судитимуть заочно за теракт 2014 року в Маріуполі

 

Колишнього офіцера ЗСУ, а нині бойовика “ДНР” Захара Бобарикіна, який вчинив терористичний акт на блокпосту сил АТО під Маріуполем у листопаді 2014 року, судитимуть заочно. Про повідомляє управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Головна військова прокуратура ГПУ закінчила спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням Захара Бобарикіна у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 2 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) КК України.

Максимальна міра покарання за вчинення вказаних злочинів – довічне позбавлення волі, зазначили в прокуратурі.

У ході досудового розслідування встановлено, що 1 листопада 2014 року Бобарикін, будучи учасником терористичної організації “ДНР” і діючи за попередньою змовою з представниками спецслужб Російської Федерації та учасниками диверсійно-розвідувальної групи “Сват” “ДНР”, незаконно виготовив вибуховий пристрій, розмістив його в автомобілі “Іж-2515” та з його допомогою 2 листопада 2014 вчинив терористичний акт у вигляді вибуху на блокпосту № 4914 сил АТО на околиці міста Маріуполь.

Цей теракт спричинив загибель двох військовослужбовців Національної гвардії України; ще дві особи отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Підозрюваного оголошено у розшук та судом надано дозвіл на його затримання.

1 серпня 2016 року обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті за процедурою спеціального судового розгляду (заочного засудження).

Читайте також:
СБУ затримала диверсантів, які підірвали міст на Луганщині в травні 2014-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна