Савченко запропонувала переписати Конституцію на “анклаві Папи Римського”. ВІДЕО

 

Народний депутат Надія Савченко запропонувала концепцію перезавантаження України, яка передбачає зміну Конституції. Про це вона заявила на брифінгу.

“Тому пропоную національну ідею – народна держава Україна. Концепція перезавантаження України. На найближчих виборах народ обирає 100 народних обранців, завдання яких написати Конституцію України в закритому режимі на розумно обмежений термін по типу конклаву (Надія, зачитуючи свою промову з папірця, прочитала «анклаву». – «Н») при обранні Папи Римського. Ці обранці обираються без права в подальшому будь-коли бути обраними до влади.
Вони також виписують блокові закони до всіх систем життєдіяльності країни: виборчої, судової, пенітенціарної, фіскальної, наукової і так далі. І блокові закони ляжуть в основу подальшої законотворчості країни і не мають права бути змінені. Вони виносяться на затвердження на народному референдумі”, – заявила Савченко.

Відео телеканалу “112 Україна”:

На її думку, в Конституції має бути прописано:

  • Створення самоврядування адміністративних одиниць України з економічним принципом виживання і розвитку інфраструктури, але не принципом історичних, культурних, релігійних уподобань.
  • Муніципальна поліція, слідство і загони територіальної оборони з правом вільного носіння зброї для всіх громадян на місцях.
  • Суди і прокуратура – місцеві із затвердженням громадою на народних слуханнях кандидатур суддів і прокурорів. Народний контроль з судом присяжних. Один всеукраїнський суд у справах апеляції в адміністративних і кримінальних справах.
  • Армія: зовнішня, внутрішня розвідка і прикордонники в армії – державні.
  • Законотворчий орган – народна влада, куди делегуються обрані представники від місцевих виборів кожної адміністративної одиниці України за виборчим законом, прописаним в Конституції і з правом громадян міняти представника в народній раді.
  • Уряд України – найняті народом в представництві народної ради фахівці, вчені відповідних галузей для виконання економічно розрахункових робіт з розвитку галузі без будь-яких підпорядкованих їм міністерств.
  • Президент України – символічна виборча посада з напрямком на зовнішні відносини, як візитна картка України, лідер нації з повноваженнями головнокомандувача в разі війни.

Підсумувавши, вона запропонувала розвивати та втілювати в життя цю ідею.

Читайте також:
Савченко вже їздила в ОРДЛО і готова їхати ще

Савченко запропонувала віддавати полонених першими і оголосила голодування

Савченко оцінила свою роботу в Раді на трійку, проте вже готова стати президентом-диктатором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна