Російський авіатранзит над Україною триває всупереч забороні уряду

 

Російські авіаперевізники літають транзитом над територією України незважаючи на введену майже рік тому заборону. Про це свідчать дані онлайн-радара flightradar24.

Трекер рейсів зафіксував перетин повітряного простору України над Волинською та Закарпатською областями за останні дні як мінімум рейсами “Аерофлоту” AFL2123 Іракліон-Москва та AFL2409 Рим-Москва 27 липня, AFL2125 Салоніки-Москва 31 липня та авіакомпанії “Сибір” SBI950 Варна-Москва 28 липня, передає avianews.com.

У Державіаслужбі з цього приводу повідомили, що заборону на транзит для російських авіаперевізників ніхто не скасовував, і порадили звернутися за роз’ясненнями в Украерорух, який керує повітряним рухом над Україною. Проте підприємство Украаерорух ситуацію наразі не коментує.

Як відомо, Україна запровадила повну заборону на транзит літаків російських авіакомпаній над своєю територією з 26 листопада 2015 року. Такі заходи в уряді України тоді пояснили тим, що російська сторона не зняла обмеження щодо транзиту й польотів українських авіакомпаній до Росії, а також можливістю використання українського авіаційного простору Росією для провокацій.

Першою санкції в серпні 2014 року ввела Росія, повністю заборонивши транзит українським авіакомпаніям над своєю територією.

Читайте також:
Літаки-розвідники Росії баражують уздовж південного кордону України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна