Польща відновлює малий прикордонний рух з Україною

 

Починаючи з середи, 3 серпня, Польща відновлює малий прикордонний рух з Україною.

Про це у вівторок заявив заступник міністра внутрішніх справ Польщі Ярослав Зелінський, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RMF24.pl.

“Від завтра малий прикордонний рух з Україною повертається” – сказав він.

Водночас Польща поки не повертатиме малий прикордонний рух із Калінінградською областю Російської Федерації.

“Якщо йдеться про Росію, то досі не усунуто причини, пов’язані з нашою безпекою, які були приводом для припинення малого прикордонного руху” – сказав Зелінський.

Як повідомляла Новинарня, починаючи з 4 липня Польща тимчасово призупинила малий прикордонний рух з Україною.

Також було призупинено малий прикордонний рух із Росією, а на кордонах із сусідніми країнами Євросоюзу відновлено прикордонний контроль.

Такі заходи безпеки були пов’язані з самітом НАТО, що 8-9 липня відбувався у Варшаві, та Всесвітніми днями молоді в Кракові за участі Папи Римського.

Попри це, призупинення спрощеного порядку перетину польського кордону викликало масові протести мешканців прикордонних українських сіл, які навіть блокували пункти пропуску в сусідню державу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна