На параді до 25-річчя Незалежності не буде військової техніки з АТО, – Порошенко

 

Для проведення військового параду на День незалежності України 24 серпня не залучатимуть військову техніку із зони АТО.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час спілкування з журналістами в Житомирі, на базі Навчального центру високомобільних десантних військ Збройних сил України після урочистостей до Дня ВДВ ЗСУ.

“20 серпня ви зможете самі переконатися, що вся техніка, яка повинна бути на фронті, буде на фронті. До того ж, значна частина техніки перед Днем незалежності буде безпосередньо в зоні АТО передана військам“, – цитує главу держави прес-служба президента.

Порошенко також закликав не спотворювати події та факти дворічної давнини.

“У нас трагедія відбулася не тому, що ми парад проводили, а тому, що агресор вторгся на нашу землю. І коли тисячі й десятки тисяч військовослужбовців регулярних збройних сил Російської Федерації вторглися до нас, то спроба знайти будь-які інші причини – це перекладання з хворої голови на здорову. Ми завжди маємо про це пам’ятати”, – зауважив президент.

Він також наголосив, що “у нас не внутрішні конфлікти, як дехто намагається називати це, ні інші причини. У нас – агресія проти незалежної суверенної України, збройна агресія Російської Федерації, яка була розпочата саме тоді. І в цьому – головна причина”.

При цьому президент наголосив, що ніхто не відбере право українського народу вшановувати свою армію.

“Ніхто не забере право українського народу віддавати шану, повагу українським військовим. І військовий парад – це якраз прекрасна можливість для того, що б це продемонструвати. Україна має зміцнювати єдність, має зміцнювати патріотизм. І військовий парад – це є гарна подія для того, щоб це продемонструвати”, – додав глава держави.

Як повідомляла Новинарня, 22 липня президент підписав указ, згідно з яким 24 серпня у центрі Києва відбудеться парад військ із нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

У 2014 році на День незалежності відбувся парад за участю військовослужбовців та військової техніки, яка потім вирушила в зону проведення антитерористичної операції.

У 2015 році 24 серпня відбувся Марш Незалежності за участю 2,3 тисяч військовослужбовців, які брали участь в АТО – без військової техніки, яка вся була на фронті.

Читайте також:
Парад до 25-річчя може стати найбільшим в українській історії

На параді в День Незалежності Збройні сили покажуть нові однострої

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна