Печерський суд обирає запобіжний захід Єфремову в клітці. Натовп скандує: “На нари!”

 

Із 13:00 понеділка, 1 серпня, Печерський районний суд Києва почав розгляд подання прокуратури про обрання запобіжного заходу колишньому керівнику фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександру Єфремову. Пропозиція прокуратури – два місяці тримання під вартою.

Як видно зі стріму каналу “112 Україна”, Єфремов у залі суду перебуває в клітці, поруч – його адвокати.
На початку засідання до екс-депутата підійшли кілька активістів у камуфляжі, які в грубій формі звинувалили Єфремова в розв’язанні війни на Донбасі в 2014 році.
Періодично з вулиці доносяться вигуки – “Єфремова за ґрати!”

Засідання веде суддя Печерського райсуду Володимир Карабань. Він оголосив 40-хвилинну перерву для ознайомлення захисту Єфремова з клопотанням прокуратури про обрання йому запобіжного заходу.

Після того, як перерва закінчилася, Олександр Єфремов заявив про те, що суд – “шоу”. Одне обвинувачення, за словами підсудного, ґрунтується “на тому, що розслідується вже два з половиною років і не має доказів”, так само неспроможними, на думку екс-голови фракції ПР, є й обвинувачення в інших двох справах.

Єфремов каже, що в обвинувачення дуже слабкі докази, і для цього “вони прислали людей під суд, щоб розбудити громадську думку”.

Суд пікетують близько сотні активістів волонтерської мережі “Вільні люди” на чолі з депутатом ВР від “Народного фронту” Андрієм Левусов.

Активісти, переважно у камуфляжній формі, з прапорами організації “Вільні люди” та плакатом із написом “Реванш не пройде” періодично скандують “Єфремова на нари”.

Народний депутат Андрій Левус зазначив: “Важливо, щоб Єфремов поніс відповідальність за вчинений ним злочин… Ми ховаємо людей… Важливо, щоб ця людина сіла до в’язниці за цей злочин”.
Таким чином, за його словами, не буде допущено реваншу колишньої влади, передає “Інтерфакс-Україна”.

Читайте також:
Скандальне “сепарське” інтерв’ю Єфремова виявилося фейком дворічної давності

Як повідомлялося, Єфремова затримали 30 липня в аеропорту “Бориспіль” із квитком на Відень за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України, про що повідомив генпрокурор Юрій Луценко. Екс-регіонала підозрюють у вчиненні низки кримінальних правопорушень – заволодінні майном (ст. 191 ч. 5 КК), вчиненні умисних дій з метою зміни меж території України у порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст.110 ч.3 УК), в організаційному та іншому сприянні створенню терористичної організації “ЛНР” (ст.258-3, ч.1 КК).

Читайте також:
ПУ підозрює Єфремова у причетності до створення “ЛНР”.
Луценко дає йому шанс реабілітуватись

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна