В Одесі сталася перестрілка за участю бійця Нацгвардії, який патрулював центр міста. УТОЧНЕНО

 

В Одесі боєць Національної гвардії України, який патрулював центр міста, поранив одного з правопорушників  біля парку Шевченка. Про це 31 липня повідомили у прес-службі поліції Одеської області.

Інцидент на вулиці Маразлієвській стався в суботу, 30 липня.

“Четверо бійців Нацгвардії несли службу з охорони публічної безпеки і порядку  на вулицях Одеси. Між ними та групою з трьох молодиків виникла сварка, яка переросла у бійку. 29-річний житель Одеської області дістав стартовий пістолет, перероблений під травматичну зброю, та здійснив кілька пострілів у бік 26-річного військовослужбовця Нацгвардії”, – йдеться в повідомленні.

Група молодиків почала втікати у бік вул. Троїцької, де вони були затримані іншими військовослужбовцями НГУ.

Потерпілий був доправлений до медичного закладу з вогнепальним пораненням грудної клітини й тазу. Після надання медичної допомоги чоловік від госпіталізації відмовився.

“Зловмисника, який стріляв, затримано, він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років”, – зазначили у поліції.

У першій версії повідомлення відділу комунікації поліції Одеської області ішлося про поранення нацгвардійця.
Згодом в НПУ надали уточнені дані.

“За результатами більш детальної перевірки обставин вказаного інциденту встановлено, що поранення отримав 26-річний громадянин, який був учасником конфлікту.
Жоден з бійців Нацгвардії поранень не отримав. Також стосовно затриманого стрільця порушено кримінальне провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України”, – зазначили в НПУ.

Читайте також:
Поліція розкрила справжні причини нападу на журналістів “7 каналу” в Одесі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна