Україна підстрибнула на 25 щаблів у світовому рейтингу е-урядування

 

Організація Об’єднаних Націй опублікувала рейтинг розвитку електронного урядування E-Government Development Index 2016 (EGDI), згідно з яким Україна посіла 62-ге місце серед 193 країн, піднявшись на 25 пунктів порівняно з 2014 роком.
Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у соцмережі.

“Вважаю і завжди вважав е-технології ефективним інструментом забезпечення прозорості та ефективності влади в сучасних умовах, боротьби з корупцією, підвищення якості обслуговування і залучення громадян. Тому де б я не працював – у міськраді, парламенті, уряді – всюди активно займався їх впровадженням” , – написав Володимир Гройсман, додавши, що таке просування України є “важливим досягненням”.

Говорячи про подальше впровадження е-технологій владою України, прем’єр зазначив, що на сьогодні вперше розвиток е-урядування визначено одним з головних пріоритетів на національному рівні.

“Планом пріоритетних дій уряду визначено, що маємо зробити і чого досягти в цьому році і далі в перспективі на найближчі три роки, зокрема за такими напрямами, як розвиток відкритих даних, розвиток електронних закупівель, розвиток електронних послуг, розвиток електронної взаємодії, розвиток електронної ідентифікації тощо”, – написав Гройсман.

Відповідно до рейтингу EGDI 2016, перше місце посідає Велика Британія, друге розділили Японія й Австралія.

За показником e-Participation Україна піднялася на 45 місць – з 72-го на 32-ге.

Читайте також:
Нефьодов: Запускаємо портал електронних адмінпослуг. Це велика перемога!

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна