АНБ США веде контратаку на російські хакерські групи, причетні до зламу керівництва Демпартії

 

Комп’ютерні експерти Агентства національної безпеки США, можливо, ведуть кібератаку на російські хакерські групи, щоб переконатися в їх відповідальності за злам Національного комітету Демократичної партії США (DNC).
Про це повідомила телекомпанія ABC News з посиланням на трьох колишніх високопоставлених співробітників американських розвідслужб, передає Укрінформ.

Зокрема, Роберт Джойс, керівник засекреченого управління операціями із замовленого доступу (Tailored Access Operations) у складі АНБ, пояснив, що агентство має у своєму розпорядженні достатній технічний потенціал і юридичні повноваження, щоб “зламати у відповідь” підозрілих хакерів, проникнути в їх системи з метою збору інформації про їх операції.

“Одне із завдань зовнішньої розвідки – спробувати зрозуміти, хто зламав нашу систему. Це важка робота, але це входить у наші обов’язки”, – пояснив він в інтерв’ю АВС.

Раджеш Ді, колишній головний консультант АНБ, вважає, що в цій справі спецслужба може діяти в силу своєї компетенції, оскільки російський уряд “поза сумнівом є метою розвідки”. На його думку, АНБ може в такій ситуації діяти самостійно або надавати технічну підтримку ФБР, яке веде розслідування зламу DNC.

Колишній високопоставлений американський чиновник також сказав, що цілком ймовірно, що АНБ, використовуючи технічну майстерність своїх хакерів, намагається зламати комп’ютерні системи двох російських хакерських команд, які, як стверджують експерти з кібербезпеки з компанії Crowdstrike (найнятої демократами для розслідування зламів), атакували комітети партії і були пов’язані з двома різними російськими спецслужбами.

Як повідомлялось, останнім часом відбулось одразу кілька масованих атак на структури Демократичної партії США. Крім DNC, зазнали нападу передвиборний штаб Хілларі Клінтон, а також комітет з виборів у Конгрес Демократичної партії (DCCC).
Президент Барак Обама та партійне керівництво ДП поклали провину за хакерську атаку на “владу Росії”.

Читайте також:
WikiLeaks оприлюднив 50 тисяч листів зі зламаної пошти Клінтон і Демпартії США. Згадується Україна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна