Військовий застрелив екс-зека, який намагався вкрасти автомат

Цивільного було вбито при спробі заволодіти зброєю військового – представника сил АТО у Донецькій області.  Про це сказано в повідомленні прес-центру штабу АТО.

“Учора, 29 липня, у районі виконання завдання в районі населеного пункту Луганське в Бахмутському районі Донецької області при спробі заволодіти автоматом АК-74У військовослужбовця, що проходить службу за контрактом, (зазначеним військовим) була застосована зброя у відповідь. Нападник загинув”, – сказано в ньому.

Відповідно до повідомлення, раніше нападник був затриманий на блокпосту з метою перевірки документів.

Під час перевірки документів була виявлена довідка від 15 липня про звільнення з Єнакіївської колонії (Донецька область) після від’їзду строку за ст. 115 Кримінального кодексу (навмисне вбивство).

Довідка була завірена печаткою самопроголошеної “Донецької народної республіки”.

Постовий вирішив провести громадянина до представника військової контррозвідки.

Під час супроводу з невідомих причин громадянин зробив спробу заволодіти особистою зброєю військовослужбовця, який у відповідь зробив попереджувальний постріл у повітря.

Після наступної спроби нападу на військовослужбовця проти нападника була застосована зброя на ураження.

Про загибель цивільного було повідомлено у військову прокуратуру.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна