До суду передано обвинувальний акт щодо ще восьми “беркутівців”

 

Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо заступника командира оперативної роти №2 київського спецпідрозділу міліції “Беркут” і семи міліціонерів цієї роти, підозрюваних в незаконному затриманні 11 активістів Євромайдану.
Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації ГПУ.

“Генеральною прокуратурою України затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно заступника командира оперативної роти № 2 столичного спецпідрозділу міліції «Беркут» та семи міліціонерів цієї роти за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України за перевищення влади та незаконне затримання 11 активістів Євромайдану в ніч з 22.01.2014 на 23.01.2014 на Кріпосному провулку у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їх мікроавтобуса”, – йдеться в повідомленні.

“Беркутівцям” інкримінуються також: службові підроблення офіційних документів (рапортів), завідомо неправдиві повідомлення про вчинення злочину та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних із обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано.

У прокуратурі нагадали, що відносно командира цієї роти (Анатолій Логвиненко) за вчинення зазначених та інших злочинів обвинувальний акт переданий до суду ще в січні поточного року, проте до цих пір його розгляд не розпочато через заяви самовідводів і відводів суддями Печерського та Оболонського районних судів Києва, а також за відмову Апеляційного суду в задоволенні клопотань прокурора про передачу провадження для неупередженого його розгляду в інший суд.

Триває досудове розслідування у відношенні інших співучасників цих злочинів, в тому числі сім із них оголошені в розшук і судом дано дозвіл на їх затримання.

Злочин, передбачений ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК – перевищення влади за попередньою змовою групою осіб, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які виходять за межі наданих прав та повноважень, що супроводжувалося насильством, або погрозою застосування насильства, застосування зброї чи спеціальних засобів, або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями – карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Читайте також:
Стали відомі прізвища “кротів” з ГО “Ніхто крім нас”, підозрюваних у виведенні “Беркута”
з революційного Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна