Суд звинувачує Януковича в отриманні 26 млн. грн. хабара під виглядом авторської винагороди

 

Печерський районний суд Києва зобов’язав слідчого Генеральної прокуратури допитати в Росії колишнього Президента Віктора Януковича як підозрюваного в одержанні 26 млн гривень хабара під виглядом авторської винагороди за книги. Про це сказав його адвокат Віталій Сердюк, пишуть “Український Новин“.

“Минулого тижня Печерський суд зобов’язав слідчого відправитися в Росію й допитати Януковича в справі про нібито незаконне одержання авторської винагороди”, – повідомив він.

Адвокат зазначив, що раніше Генпрокуратура відмовлялася відправляти співробітників у Росію для допиту Януковича, побоюючись за їх безпеку, але тепер суд зобов’язав це зробити.

Також захисник повідомив, що інша справа проти Януковича, відносно заволодіння мисливськими угіддями “Сухолуччя”, Печерський суд відмовився розглядати й відправив у Вищий спеціалізований суд для визначення підсудності.

Ще одне кримінальне провадження проти екс-президента в справі про розкрадання 200 млн гривень “Укртелекому” перебуває в стадії досудового розслідування вже довше року й у суд не передано.

Генеральна прокуратура підозрює колишнього Президента Віктора Януковича в одержанні 26 млн гривень хабара під виглядом авторської винагороди за книгу.

Слідством установлено, що в період 2011-2012 років він, використовуючи своє службове становище, сприяв особам, яким було підконтрольне підприємство ТОВ “Новий світ”, у веденні підприємницької й іншої діяльності, а також здійснювали заступництво зазначеній фірмі у відносинах з державними й правоохоронними органами.

Генпрокуратура запевняє, що зазначену неправомірну вигоду Янукович одержав під виглядом авторської винагороди за видані й написані ним у майбутньому книги.

Читайте також:
Суд заарештував 27 ретро-автомобілів Януковича

Мін’юст послав у Росію запит на допит Януковича по відео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна