Міносвіти просить СБУ розібратися з викладачами, які їздили на конференцію в Крим

 

Міністерство освіти і науки просить правоохоронців дати правову оцінку участі низки українських викладачів у наукових конференціях на території окупованого  Криму. Про це сказано в повідомленні прес-служби міністерства.

“МОН просить Службу безпеки України і Генеральну Прокуратуру України дати належну правову оцінку цим діям. Міністерство нагадує міжнародній і українській науковій спільноті про те, що будь-які контакти з “університетами” та “інститутами” на території окупованого Криму, будь-яка участь у “конференціях” та інших “заходах”, які там проводяться, витлумачується російським керівництвом як визнання “російської приналежності” окупованого півострова. Допустити реалізації цих планів агресора ми не маємо права”, – йдеться в повідомленні.

В повідомленні зазначається, що МОН поділяє обурення української науково-педагогічної спільноти фактом участі окремих працівників ВНЗ України в заході на окупованій території, відверту політичну спрямованість якого підкреслює й ухвалена учасниками “конференції” резолюція з подякою на адресу чільних осіб окупаційної “влади” Криму.

Виходячи з одержаних роз’яснень, Міністерство зазначає, що жоден з українських науковців не перебував на згаданій “конференції” як представник свого університету. Київський Національний педагогічний університет ім. Драгоманова та Дніпропетровський Національний університет засудили вчинки своїх працівників, які до того ж, з`їздили до Криму, не оформлюючи ні відгулів, ні відпустки, що є порушенням трудового законодавства, за яке передбачене звільнення з роботи. Із Запоріжжя МОН отримало відповідь, що лише один викладач Запорізького державного університету відвідував вказаний захід в Криму, перебуваючи у відпустці.   Водночас низка інших запорізьких викладачів, чиї прізвища було згадано в повідомленнях ЗМІ, за наданою інформацією, участі в “конференції” не брали.

Водночас, МОН нагадує про моральну відповідальність науково-педагогічних працівників. Тому Міністерство очікує від учених рад ВНЗ принципової оцінки дій працівників, які де-факто стали на бік країни-агресора, підтримали антиукраїнську резолюцію “наукового заходу” і відтак утратили моральне право навчати й виховувати молоде покоління українських фахівців.

Читайте також:
Викладачі українських вишів відвідали конференцію в окупованому Криму та щиро дякували Аксьонову

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна