Звіти за перший квартал подали 10 партій із 349

 

Десять політичних партій подали звіти про доходи й видатки за перший квартал. Про це заявила голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак на засіданні Кабміну 27 липня в ефірі телеканалу “112 Україна”.

Вона нагадала, що, згідно зі змінами до закону про політичні партії, обов’язок щодо подання звітів набув чинності з 1 січня цього року.

“А з 1 липня ще й у політичних партій, які пройшли 5% бар’єр, виникає право на державне фінансування… Нами була затверджена форма заяви до банку за платіжним документом,для здійснення платіжного внеску і підтримки політичних партій. Затверджено форму звіту політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, а також розроблено форму повідомлення рахункової палати НАЗК про відкриття або закриття рахунків політичних партій. Термін подання звіту за перший квартал закінчується 29 липня. Вже 10 політичних партій подали перші звіти”, – сказала Корчак.

Форму щоквартального звіту для політичних партій НАЗК оприлюднила 13 липня.

Як відомо, політичні партії мають подати звіти про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за І квартал 2016 року до 29 липня включно.
Наступний звіт за за II квартал 2016 року подається до 9 серпня 2016 року включно, за III квартал 2016 року – до 09.11.2016 включно, за IV квартал 2016 року – до 09.02.2017 включно, повідомила прес-служба НАЗК.

Як засвідчує реєстр політичних партій України, станом на липень 2016 року в Україні 349 партій.

Читайте також:
Жодна партія в Україні не має рейтинг більше 10%, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна