Оголошено про підозру трьом фігурантам справи про розкрадання в “Охматдиті”

 

Службою безпеки України та Національною поліцією оголошено про підозру трьом фігурантам справи про розкрадання понад 9 мільйонів державних коштів на дитячій лікарні “Охматдит”.

Як повідомляє прес-центр СБ України, протягом 2012-2014 років державне підприємство “Укрмедпроектбуд” отримало з бюджету кошти на закупівлю медичного обладнання та добудову дитячої лікарні. Для реалізації завдань чиновники уклали договір з комерційною структурою ТОВ “Укрпрофмед”.
Співробітники спецслужби встановили, що за попередньою змовою з посадовцями бізнесмени штучно завищили вартість обладнання та робіт на 9,2 мільйона гривень.

Триває досудове розслідування у низці кримінальних проваджень, відкритих за ч. 2 ст. 364 (“зловживання владою або службовим становищем”) та ст. 191 (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) Кримінального кодексу України.

Найближчим часом судом буде прийнято рішення про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Читайте також:
До чиновника “Укрзалізниці”, який переховується в лікарні, приставили охорону. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна