Ватажок “ЛНР” доручив “депутатам”, які брали участь у бою з Савченко, провести з нею переговори

 

Ватажок угруповання “Луганська народна республіка” Ігор Плотницький розпорядився створити робочу групу з депутатів так званої Народної ради “ЛНР” для ведення переговорів із народним депутатом України Надією Савченко.

“Вона писала, що готова зустрічатися з тими, хто воював. У нас серед депутатів є група, яка брала участь якраз і в тому бою, де вона була полонена. Я думаю, створіть якусь депутатську групу, людини три”, – цитує Плотницького сайт бойовиків “Луганський інформаційний центр”.

“Такий нюанс, ні для кого з вас не секрет, що Савченко звертається і зверталася з тим, щоб зустрітися, поговорити і так далі. Я вже намагався пояснити, що ніхто не проти того, щоб поговорити з питань миру. Але у неї повинен бути певний державний статус. Але з іншого боку, вона є депутатом Верховної Ради, ПАРЄ і так далі”, – сказав Плотницький, звертаючись до голови “Народної ради” Володимира Дегтяренка.

Як депутат із депутатом, у принципі, ми можемо поговорити, якщо людина хоче знайти компроміс і вирішення мирним шляхом. Поки хай це буде на рівні депутатів, а далі, якщо у неї буде державний статус, то будемо говорити на державному рівні”, – додав очільник “ЛНР”.

На створення такої групи Плотницький відвів “день-два”.

“Із Савченко, я думаю, зв’язатися нескладно, запропонуйте зустріч. Захоче приїхати сюди – ми будемо гарантувати їй безпеку“, – наголосив керівник луганських бойовиків.

Як писала Новинарня, раніше Савченко закликала почати діалог із бойовиками на Донбасі і “навчитися просити прощення і прощати” одне одного.

Це викликало неоднозначну реакцію в українських соцмережах, а в Одесі незадоволені цими словами народного депутата Савченко закидали її яйцями.

Читайте також:
Савченко оцінила свою роботу в Раді на трійку,
проте вже готова стати президентом-диктатором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна