Тука розповів про стратегію Мінокупації щодо повернення Донбасу

 

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що в даний час у пропонованій стратегії відомства не йдеться про повернення Донбасу військовим шляхом. Про це він заявив в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Я б назвав це військово-політичним шляхом. Перше – це припинення вогню при будь-яких обставин (обстрілів, діяльності диверсійно-розвідувальних груп). Після того потрібно оновлювати горизонтальні відносини між населенням: спочатку пом’якшення, а потім, сподіваюся, і повне скасування будь-яких обмежень щодо пересування товарів”, – зазначив Тука.

За його словами, в даний час вага вантажів на фізичну особу може досягати 50 кг. “До змін порядку, які зараз розглядаються СБУ, ми подали варіанти – від 200 до 500 кг на кожну людину. Потім треба почати процес повернення легітимної української влади – не тільки армійські підрозділи, Нацгвардія, поліція, а й такі органи, як Пенсійний фонд, Міністерство охорони здоров’я, соціальні служби”, – пояснив заступник міністра.

“І паралельно – формування місцевих органів влади, тобто силової складової. І тільки після цього можна говорити про повернення інших державних органів, тобто українських банківських систем, ЗМІ, взяття під контроль за допомогою міжнародних спостерігачів і збройних місій не тільки самої території, але і кордону. І уже через деякий час можна буде вести розмову про проведення місцевих виборів”, – вважає Тука.

“Але на це знадобиться багато часу”, – додав він.

Читайте також:
42% жителів Донеччини і Луганщини – за повернення ОРДЛО
без особливих повноважень, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна