НАБУ: Прокурор Кулик не довів законність походження своїх мільйонних активів

Антикорупційні органи не отримали логічного пояснення походження мільйонних активів військового прокурора сил АТО Константина Кулика. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник під час інтерв’ю агенції “Інтерфакс-Україна”.

“З боку Кулика ми почули багато докорів у бік НАБУ і Спеціалізованій антикорупційні прокуратурі, однак не почули жодного логічного пояснення факту придбання активів на суму майже 3 млн. грн. – і це тільки за період з квітня по грудень 2015 року”, – повідомив Ситник.

Він зазначив, що антикорупційні органи почали розслідування незаконного збагачення прокурора АТО задовго до того, як Кулик був включений в групу прокурорів у “справі Курченка”.

За словами директора НАБУ, Кулик і ще 12 осіб були включені в групу прокурорів у “справі Курченко” 27 травня 2016 року – через чотири дні після направлення до Генеральної прокуратури повідомлення про підозру Кулику в незаконному збагаченні.

При цьому НАБУ займається справою Кулика ще з зими. Причиною є наявність у прокурора АТО та його сім’ї дорогих автомобілів та кількох квартир в центрі Києві, які не відповідають його задекларованим доходам.

29 червня слідчі Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуком в квартиру прокурора сил АТО Костянтина Кулика та оголосили йому підозру.
Але 13 липня Апеляційний суд Києва поновив Кулика на посаді.

Сторона Кулика заявляє, що таким чином на прокурора нібито чиниться тиск через його участь у розслідуванні “справи Курченка“.

Читайте також:
Військовий прокурор АТО їздить на “Лендкрузері”,
отриманому за довіреністю від батька терориста Жиліна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна