Детективи НАБУ піймали посадовців на відмиванні 50 млн. гривень

 

У вівторок, 26 липня, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали колишнього в.о. голови правління ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” та голову правління ПАТ “Рокитнянський комбінат хлібопродуктів”. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

“Затримані підозрюються в організації корупційної схеми, що призвела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн. гривень (ч.5 ст.191  КК України “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”)”, – сказано в повідомленні.

За версією слідства, посадовці підписали договір про поставку “Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів” 16,6 тисяч тон кукурудзи 3-го класу для ПАТ “ДПЗКУ” за умов повної передоплати. Обом сторонам було достовірно відомо, що зазначений товар де-факто відсутній, відтак Рокитнянський хлібокомбінат  не мав наміру виконувати угоду. Менш із тим, ДПЗКУ перерахував на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн. грн. бюджетних коштів за товар, який так і не був поставлений.

Наразі із затриманими проводяться невідкладні слідчі дії, готується клопотання про обрання ним запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Досудове розслідування  триває.

Читайте також:
В Іспанії за відмивання коштів затримали сина Черновецького

В Австрії підозрюють рекордну кількість українців у відмиванні грошей

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна