Генштаб РФ випробовує на Донбасі нову зброю, – Турчинов

 

Російський Генеральний штаб продовжує використовувати окуповану територію Донбасу для випробування нової зброї під час кривавих провокацій. Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба відомства.

За його словами, російські окупаційні війська на сході України не тільки збільшили кількість та інтенсивність обстрілів з застосуванням важкого озброєння, забороненого Мінськими угодами, але і здійснюють системне випробування нових зразків зброї та військової техніки.

“Так, у липні зафіксовано застосування проти наших військових нових російських мінометних комплексів КМ-8 “Грань” з керованими 120-міліметровими мінами та переносними засобами автоматизованого управління вогнем “Малахіт”, – сказав він, додавши, що комплексами керують винятково кадрові військові Збройних сил РФ. За його словами, мінометний комплекс КМ-8 “Грань” призначений для знищення та ураження одиночних та групових цілей, броньованих об’єктів та фортифікаційних споруд з перших пострілів без додаткової пристрілки.

“Комплекс використовує 120-міліметрову керовану міну (довжина 1200 мм, вага – 27 кг), обладнану лазерною головкою самонаведення”, – зазначив О.Турчинов, пояснивши, що комплекс засобів автоматизованого управління вогнем “Малахіт” (обладнано лазерним далекоміром-цільовказником та прицілом тепловізійного типу), “дозволяє вести точний вогонь в складних умовах пересіченої місцевості”.

Окрім того, як наголосив Секретар РНБО, відбувається бойове застосування нового БПЛА “Інспектор-601”, призначеного для виконання ударних, розвідувальних та спеціальних завдань, комплексу РЕБ “Шиповник-Аэро” та багатофункціонального комплексу РЕБ “Ртуть-БМ”, а також приладів лазерної локації і лазерних приладів оптико-електронної протидії останнього покоління.

“Також було встановлено використання російськими окупаційними військами боєприпасів із посиленими бойовими характеристиками, заборонених міжнародними конвенціями”, – сказав він, додавши, що йдеться про гаубичні снаряди 122 мм ЗШ2 “Лепесток-2” зі стрілоподібними вражаючими елементами (зона ураження живої сили – 500 метрів) тощо.

Все це відбувається в умовах значного збільшення інтенсивності обстрілів на тлі демонстративного порушення Мінських угод з боку російських військових“, – сказав Секретар РНБО, наголосивши, що для адекватної відповіді ворогу “ми повинні забезпечити наші збройні сили не менш ефективною і сучасною зброєю та технікою”.

“В той же час, – підсумував О.Турчинов, – фінансування Державного оборонного замовлення продовжує бути заблокованим через те, що ВРУ так і не ухвалила рішення щодо наповнення спецфонду, з якого фінансується ДОЗ та пішла на канікули, залишивши заарештовані в українських банках мільярди оточення Януковича поза бюджетом!”.

Читайте також:
Росія в окупованому Криму випробовує удари нової авіації

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна