Климпуш-Цинцадзе жалкує, що ООН не зараховує до числа терористів бойовиків на Донбасі та їх спонсорів

 

За даними Антитерористичного комітету ООН, загальна кількість бойовиків і терористів в усьому світі становить близько 30 тисяч осіб. Але така статистика не охоплює тих, кому протидіє Україна на Донбасі.
Про це сьогодні, 24 липня, під час відкриття активної морської фази навчань “Сі бриз-2016” в Одесі заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

У своєму виступі в ефірі каналу “112 Україна” вона нагадала, що, за підрахунками ООН, зараз у світі налічується близько 30 тисяч бойовиків із 100 країн світу.

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Іванна Климпуш-Цинцадзе

“Проте, на жаль, у цьому звіті, напевно, не враховано всіх тих терористів, всіх тих представників терористичних організацій, яким ми повинні протидіяти на сході нашої країни. На жаль, у цьому списку не згадуються і ті держави, які є спонсорами цих терористів та маніпулюють діями терористів”, – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Дані від керівника виконавчого директорату Антитерористичного комітету ООН Жан-Поля Лаборде було оприлюднено вчора.
На прес-конференції у Нью-Йорку він заявив: тероризм, який нараховує більше 30 тисяч бойовиків з близько 100 країн по всьому світу, є глобальною загрозою, що вимагає всеосяжної і єдиної відповіді.

“Немає сумнівів в тому що загроза тероризму залишається постійною і, на жаль, стійкою, як це було продемонстровано у багатьох місцях”, – сказав Лаборде, додавши, що країни не взмозі боротися з цим явищем поодинці.

Він наголосив, що хоча територія ІДІЛ та її військова сила скоротилися останніми місяцями, угруповання стало “реальною терористичною органцізацією”.

За його словами, лише під час місяця Рамадан цього року “Ісламська держава” спромоглася “здійснити або надихнути” на здійснення щонайменше 393 нападів у 16 країнах. Більшість із них сталася в Іраку і Сирії.

Читайте також:
Помічникові терористів, які підірвали СБУ в Одесі, суд дав 4,5 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна