За добу в АТО шестеро поранених

 

За минулу добу, 22 липня, в зоні проведення антитерористичної операції серед українських військових загиблих немає, шестеро зазнали поранень. Про це повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, всі поранені постраждали під час ворожих обстрілів, з них двоє – в Новоолександрівці, один – в районі Авдіївки, один – біля шахти “Бутівка” (“Путилівська”) і двоє – в Мар’їнці.

Головне управління розвідки МО про втрати з боку бойовиків не повідомило.

За даними прес-центру штабу АТО, загалом за минулу добу російські окупаційні війська 54 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, з них 26 разів – на Маріупольському, 24 рази – на Донецькому та 4 рази – на Луганському напрямках.

На Донецькому напрямку із забороненої Мінськими угодами 122 мм артилерії окупанти випустили 34 снаряди по опорних пунктах ЗСУ в Авдіївці та 28 – у Пісках. Крім цього, по захисниках Авдіївки ворог бив зі 120- та 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Також 120- й 82-мм міномети і БМП противник застосував у селищі Луганське, міномети калібру 82 мм – у Троїцькому, гранатомети – у Новгородському, Пісках, Новоселівці Другій, біля шахти Бутівка, а великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю – у Зайцевому.

На Маріупольському напрямку українських воїнів у Широкиному та Старогнатівці бойовики обстріляли зі 120-мм мінометів. Міномети калібру 82 мм і гранатомети супротивник застосував біля Красногорівки, Талаківки і Водяного, а біля Мар’їнки та Широкиного – активізувалися ворожі снайпери.

На Луганщині окупанти вели мінометний вогонь по Старому Айдару, а Новоолександрівку обстріляли з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Читайте також:
Тригодинний бій під Красногорівкою: ДРГ бойовиків відігнали ручними гранатами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна