Луценко поставив на Закарпаття прокурора Ужгорода без СМС-узгодження з Балогою

 

Генпрокурор Юрій Луценко сьогодні, 22 липня, представив в Ужгороді колективу прокуратури Закарпатської області нового керівника – Володимира Гаврилюка.

“Гаврилюк – уродженець Львова, починав кар’єру в Тернопільській і Львівській областях. У квітні 2014 роки він став прокурором Ужгорода”, – повідомила в соцмережі прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган.

Перед поданням нового прокурора Закарпатської області Луценко отримав SMS-повідомлення, в якому його запитали про узгодження кадрового рішення з нардепом Віктором Балогою.

“Всі закарпатські цімбори (кумівство, приятельство – “Н”) повинні закінчитися. Я сьогодні отримав есемесочку, чи узгодив я кандидатуру прокурора з Балогою. Тому що інакше він не дасть йому працювати. Ні, не узгодив. Я спеціально обрав людину, яка знає Закарпаття. Тут все настільки складно і взаємовідносини цієї цімбори настільки заплутані, що потрібна відповідна людина. Я брав людину, яка пройшла Ужгородську прокуратуру, має фаховий рівень і моральні стандарти”, – наводить слова Луценка Сарган.

Генпрокурор додав, що у вересні хоче приїхати знову “на чудову закарпатську осінь, щоб побачити зловлену рибу”.

“Завдання номер один – повернення довіри через очищення. На сайті обласної прокуратури мають бути декларації про доходи всіх прокурорів і декларації доброчесності. Очищення тих, чий рівень життя не відповідає задекларованим”, – сказав Юрій Луценко.

“Друге завдання – ловити велику рибу. Ми робимо це в Києві і починаємо робити в областях. Від вас має бути дана оцінка всім керівникам, які дозволяють красти ліс і землю”, – додав він.

В Ужгороді генпрокурор на прохання місцевих журналістів продемонстрував вже заповнені Анкети доброчесності, що викладені на сайті прокуратури Закарпатської області.

Читайте також:
“Реформа прокуратури”: прокурор Закарпаття призначений на Луганщину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна