Жебрівський – у день другої річниці звільнення Торецька: Ми на правильному шляху

 

Павло Жебрівський
голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації

(FB)

Сьогодні, 21 липня, – друга річниця звільнення міста Торецьк (колишній Дзержинськ – “Н”) від російських терористичних військ.

Часом я чую, що то були незаконні збройні формування. Якби це справді було так, тоді територія області вже давно була б очищена від бойовиків.
Проблема в тому, що ключі від миру лежать у найвищому кремлівському кабінеті. Боєприпаси і військова техніка, яку продовжує постачати Росія, вбивають українських вояків, вбивають мирних жителів. Це той “руський мір”, який нам хочуть нав’язати.

Безумовно, різні процеси відбуваються в Торецьку (голова ВЦА має на увазі зокрема недавні протести місцевого населення проти української влади та блокування військових). Важкими були ці два роки. Але на правильному шляху. Він тернистий, але насправді ми бачимо перспективу – жити в заможній, модерній, вільній Україні. Де люди посміхаються на вулицях і працюють, щоби жити, а не навпаки. Це ключова відмінність того, що називається європейською моделлю.

Незважаючи на всі проблеми, я вірю, що у нас з вами все вийде. Інакше б не прийшов працювати в Донецьку область, не горів ідеєю розбудови регіону.

Подолання страхів і міфів, нав’язаних північним сусідом, – також складова нашого поступу.

Немає окремого донбаського народу. Сьогодні є український народ, який живе в українській Донеччині!

Читайте також:
Жебрівський каже, що місцеві бойовики на Донбасі вже не мають бажання воювати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна