Ляшко сходив на допит у ГПУ, попіарився й відмовився свідчити

 

Генеральна прокуратура відмовилася прийняти звернення народного депутата Олега Ляшка з вимогою порушити кримінальну справу проти генпрокурора Юрія Луценка.

Про це повідомив журналістам сам Ляшко на виході з ГПУ, куди його сьогодні, 21 липня, викликали на допит.

При цьому імпровізований брифінг голови Радикальної партії перед дверима Генпрокуратури – до того, як він туди зайшов, і після того, як він звідти вийшов, – у сукупності тривав хвилин 40-50, незважаючи на сильний дощ.

Тоді як всередині ГПУ Ляшко перебував упродовж значно менш тривалого часу. Бо, за його словами, відмовився давати свідчення слідчим.

“Я заявив про те, що кримінальна справа, яку вони проти мене порушили, повинна бути закрита, тому що це сфальсифікована кримінальна справа. Я відмовився давати свідчення у відповідності зі ст. 63 Конституції України, бо чому я повинен підігравати цьому спектаклю?” – заявив Ляшко, чиє спілкування з журналістами транслював телеканал “112 Україна“.

На допит у ГПУ Ляшка викликали у справі про погрози на адресу прокурора Чернігівської області Віктора Носенка.

Головне слідче управління ГПУ внесло в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомості за фактом погроз прокуророві після того, як нардеп від Радикальної партії Андрій Лозовий опублікував запис телефонної розмови Ляшка з Носенком.

У ній лідер “радикалів”, зокрем, в нецензурній формі звинуватив прокурора у фальсифікації кримінальних справ та пообіцяв, що Носенка “винесуть на вилах”, якщо він самостійно не піде у відставку.

“Для кожного очевидно, що це політичні репресії влади за нашу позицію, на наші голосування, за нашу боротьбу проти тарифного геноциду і проти корупції”, – заявив Ляшко на вході в ГПУ.

“Нам кажуть, що проти мене порушили кримінальну справу за те, що я прокурору сказав «ми тебе на вилах винесемо»? Так я написав звернення на ім’я генпрокурора України Луценка з вимогою порушити кримінальне провадження проти громадянина Луценка. Того самого, який до того, як обійняти посаду генпрокурора, прокурорам у суді погрожував, плював їм в обличчя, з працівниками міліції бився”, – заявив Ляшко.

Читайте також:
Завдяки “помилці” ГПУ спливла фешенебельна нерухомість Ляшка поруч із Порошенком

Ляшко у своєму маєтку за 5 тис. грн. удвічі збільшив висоту парканів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна