Доба АТО: 5 поранених, із Росії прибули снайпери, бойовики включили гучномовці

 

За минулу добу, 20 липня, внаслідок бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції загиблих серед українських військовослужбовців немає, п’ятеро отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Полковник Лисенко розповів, що бойовики незаконних збройних формувань порушували режим тиші на всіх напрямках лінії розмежування.

“Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося шість обстрілів, на Донецькому – 33 обстріли, у тому числі 19 – з важкого озброєння, на Маріупольському напрямку – 31 обстріл, в тому числі три артилерійських і 11 мінометних”, – зазначив речник.

За інформацією прес-центру штабу АТО, протягом минулої доби російські окупаційні війська 70 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО.

Полковник Андрій Лисенко також оприлюднив дані Головного управління розвідки МО, згідно з якими до району т. зв. Світлодарського виступу прибув підрозділ російських снайперів (12 військовослужбовців), на озброєнні якого перебувають сучасні 12,7 мм снайперські гвинтівки.

Крім іншого, з метою введення сил АТО в оману на рубежі Донецьк–Докучаєвськ противником застосовуються мобільні гучномовні станції ЗС-88 на базі БТР-80, які імітують звуки руху колон важкої техніки, інформує ГУР.

Також розвідкою зафіксовано чергові факти прибуття особового складу, постачання озброєння та військової техніки, матеріально-технічних засобів з території Росії до наступних населених пунктів:
Краснодон – 23 вантажні автомобілі;
Свердловськ – три вагони з боєприпасами (120 тонн), автобуси з особовим складом (200 осіб).
Макіївка – шість 122-мм самохідних артилерійських установок “Гвоздика” (повернулись на озброєння 11-го окремого мотострілецького полку 1 АК після проведення капітального ремонту).

Читайте також:
54-й “гумконвой” із Росії приїхав на Донбас практично порожній,
зате з музичними інструментами

20 липня мешканці Алчевська та Стаханова проводили стихійні мітинги, протестуючи у т.ч. проти чисельних фактів мародерства, насилля та пограбувань з боку військовослужбовців 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов), 4-ї (Алчевськ) та 7-ї (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад 2 АК ЗС РФ, що пов’язується з активізацією навчань з’єднань та частин корпусу на полігоні “Перевальський” поблизу Ісакіївського водосховища, інформує ГУР.

Читайте також:
У розвідці розповіли про персоналії та “бойовий шлях” чеченської бригади РФ на Донбасі

“5 хвилин шизофренії”. Як в “ДНР” тренують “мирну” відсіч збройній іноземній місії.
ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна