Висновок доповідачів Європарламенту: Україна має отримати безвізовий режим

 

Європарламент повинен підтримати ініціативу Європейської комісії надати Україні безвізовий режим. Про це йдеться в доповіді щодо українського безвізового режиму, переклад якої опублікувала “Європейська правда”.

Так, обидва доповідачі Європейського парламенту задекларували безумовну підтримку України.

Зокрема, за їх словами, “діалог щодо візової лібералізації став ефективним інструментом з просування складних та комплексних реформ, в тому числі в сфері правосуддя та внутрішніх справ”.

“Зняття візових вимог для українських власників біометричних паспортів стане конкретним проявом цих спільних очікувань, а також прагнень українського народу до миру, стабільності, європейського шляху та реформування їх держави”, – йдеться в доповіді.

“Беручи до уваги огляд (виконання) критеріїв Плану дій із візової лібералізації та важливість візової лібералізації для європейських та українських громадян, доповідач рекомендує членам комітету підтримати цей звіт”, – йдеться наприкінці доповіді.

Водночас доповідач підкреслює необхідність запровадження моніторингового механізму після запровадження безвізового режиму, який дозволить призупинити його, якщо Україна вирішить скасувати основні досягнення у сфері боротьби з корупцією або забере фінансування чи гарантії незалежності у новостворених антикорупційних органів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що доповідь, у якій буде запропоновано підтримати ініціативу Єврокомісії надати Україні безвізовий режим, буде представлена в Європейському парламенті 5 вересня з позитивним прогнозом.

Комітет у закордонних справах ЄП рекомендував надати Україні “безвіз”.

Читайте також:
Остаточне рішення про “безвіз” для України обіцяють у жовтні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна