Порошенко надав охорону Притулі. Вбивство Шеремета розслідує поліція Києва

 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вбивства журналіста інтернет-видання “Українська правда” Павла Шеремета здійснюватиме прокуратура Києва. Про це повідомило управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

За інформацією ГПУ, провадження відкрито за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Розслідування злочину доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в м. Києві.

На місці події продовжують працювати слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції, працівники апарату прокуратури міста, процесуальні керівники.

Спеціальну нараду з силовиками з приводу убивства журналіста Шеремета проводить президент Петро Порошенко. Він уже доручив надати охорону керівникові й власниці сайту “Українська правда” Олені Притулі – власниці авто, внаслідок вибуху в якому загинув Павло Шеремет, та цивільній дружині журналіста.
Про це у “Твіттері” написав речник президента Святослав Цеголко.

Нагадаємо, сьогодні, 20 липня, вранці внаслідок вибуху автомобіля загинув журналіст “Української правди”, ведучий радіо “Вєсті”, організатор сайту “Білоруський партизан” Павло Шеремет.

Читайте також:
“Є лише одна сила, якій це вигідно”: реакція соцмереж на вбивство Павла Шеремета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна