Уночі бойовики обстріляли Попасну й КПВВ “Майорськ”

 

На Луганщині бойовики обстріляли місто Попасна, підконтрольне Україні, внаслідок чого поранення отримав місцевий житель. Про це повідомила в соцмережі начальник відділу комунікації ГУ Національної поліції в Луганській області Тетяна Погукай.

За її словами, минулої ночі терористи обстрілювали місто двічі з боку Первомайська (територія тимчасово підконтрольна угрупованню “ЛНР”).
Внаслідок обстрілу пошкоджено будинок, поранення отримав 61-річний господар. Чоловіка з діагнозом “осколкове поранення передньої черевної стінки, проникаюче поранення черевної порожнини” госпіталізували до лікарні.

Також пошкоджено дах у ще одному будинку, там господарі ховались у підвалі.

Факти внесені до ЄРДР та кваліфіковані як терористичний акт.

У ніч на вівторок бойовики також обстріляли пункт пропуску “Майорськ” у Донецькій області. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

“Диверсійна група противника, використовуючи умови місцевості, загалом здійснила чотири постріли з РПГ (ручних протитанкових гранатометів). Прикордонники відразу зайняли кругову оборону та відповіли противнику вогнем у відповідь. Терористи змушені були відійти”, – йдеться у повідомленні ДПСУ.

У результаті атаки на контрольний пост ніхто з прикордонників не постраждав.

У ДПСУ нагадала, що востаннє КПВВ “Майорськ” був обстріляний кілька днів тому. Тоді обстріл вівся зі сторони Горлівки з артилерійської установки, осколкове поранення отримав один із військовослужбовців Держприкордонслужби.

Читайте також:
КПВВ на Донбасі призупиняють роботу через спеку й пожежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна