Пропутінському автору пісні “Я уеду жить в Лондон” відмовили в британській візі

 

Російському співакові Григорію Лепсу (Лепсверідзе) відмовили у видачі британської візи. Про це повідомляє сайт газети “Комсомольськая правда” з посиланням на заяву артиста.

“Мої документи розглядали 120 і в підсумку завернули без пояснення причин”, – розповів співак під час виступу на фестивалі “Жара” в Баку.

За словами прес-секретаря Лепса Майї Серікової, британське посольство відмовило співакові у видачі візи ще рік тому.

Як відомо, раніше Григорію Лепсу заборонили в’їзд до США. У 2013 році з’явилася інформація, що російському співакові відмовили у візі США через його зв’язок з організацією “Братський круг”. Тобто, фактично, через його внесення в “чорний список” ФБР США.

Російські ЗМІ зауважують, що Григорій Лепс – заслужений артист Російської Федерації, лауреат численних конкурсів, включаючи World Music Awards, “Пісня року” і “Золотий грамофон”.
Одна з найвідоміших пісень Лепса називається “Я уеду жить в Лондон”.

Водночас слід зазначити, що Лепс є прихильником політики президента Володимира Путіна, яка призвела до економічних і політичних санкцій Заходу проти Російської Федерації, а також до заборони в’їзду в країни ЄС, США й Канаду багатьом російським політикам, управлінцям та іншим діячам.

“”Я громадянин своєї країни, я поважаю свого президента, і все, що він робить, я вважаю правильним. Я йому довіряю, я його поважаю, я його ціную”, – заявляв Лепс у 2014 році.

Читайте також:
Офіційно: Євросоюз продовжив санкції проти Росії до кінця січня 2017-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна