ГПУ повідомила про підозру особі, яка причетна до вивезення “беркутівців” взимку 2014-го

 

Слідчі Генеральної прокуратури встановили особу людини, яка сприяла втечі більшості “беркутівців” після Революції гідності та переховуванню зброї розформованого спецпідрозділу “Беркут”. Про це під час брифінгу в понеділок, 18 липня, заявив керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає “Інтерфакс-Україна”.

“В даний час встановлено особу, яка допомагала ховати зброю, вивезену з полку “Беркут”. Також ця людина причетна до того, хто сприяв вивезенню бійців цієї спецроти з Києва”, – сказав Горбатюк.

Він повідомив, що цій людині 18 липня було повідомлено про підозру за статтею “приховування злочину”.

За словами Сергія Горбатюка, ця людина в період Революції гідності працювала не в державних органах.

Керівник департаменту спецрозслідувань додав, що в даний час вирішується питання щодо обрання цій особі запобіжного заходу.

Горбатюк зазначив, що вказана людина “організовувала ці дії”, а не особисто їх здійснювала.

Представник ГПУ нагадав, що в причетності до розстрілів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві про підозру повідомлені 26 “беркутівців”, з них п’ятеро заарештовані, триває судовий розгляд. Водночас не менше 20 “беркутівців” втекли.

Читайте також:
ГПУ прозвітувала про тисячу допитаних свідків розстрілу Майдану та підозру 25 “беркутам”

Генпрокуратура знайшла снайперську гвинтівку, з якої “чорні беркути” стріляли в Майдан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна