Перші кіберполіцейські виходять на службу

 

На службу в Національній поліції виходять кіберполіцейські. У Харківському національному університеті внутрішніх справ 16 липня відбувся перший випуск слухачів курсів первинної професійної підготовки працівників кіберполіції, повідомляє Радіо Свобода.

Після чотиримісячних курсів підготовки 84 спецагенти інформаційних технологій та інспектори кіберполіції урочисто присягнули на вірність Україні і вже з понеділка, 18 липня, почнуть протистояти інтернет-злочинцям у місцевих управліннях кіберполіції.

Курси підготовки працівників кіберполіції – це спільний проект Національної поліції України, ОБСЄ та Харківського національного університету внутрішніх справ.

Як написала у “Фейсбуці” голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе, у програмі навчання були задіяні не лише українські, а й іноземні тренери.

За її словами, претенденти на службу в кіберполіції пройшли ретельний відбір.

Тепер їх обіцяють забезпечити новими потужними комп’ютерами та спеціальними програмами, з придбанням яких допомагають міжнародні донори. Тренери курсів наголошують, що інтернет-шахраї, хакери й терористи використовують найсучасніші технології і комп’ютерні програми, а отже, кіберполіцейським доведеться вчитися все життя, щоб від них не відставати й навіть випереджати.

Зарплату охоронцям кіберпростору обіцяють достойну: інспектори інформаційних технологій отримуватимуть від 8 до 10 тисяч гривень, а спецагенти – 25–30 тисяч.

Національна поліція потребує ще понад сто кіберполіцейських, тому з вересня за сприяння ОБСЄ стартує новий проект: двотижневі курси з перенавчання чинних переатестованих працівників кіберполіції.

Читайте також:
Відбір у кіберполіцію: хіт-парад діалогів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна