“Невільна каса”. Екскурсія по віджатому донецькому McDonald’s, який тепер “ДонМак”. ФОТО, ВІДЕО

 

“Той самий смак, що й до 2014 року!”, “Жодних «вільних кас» – только «свободная касса», только русский язык!”, “Більшість інгредієнтів виготовлені в Донецькій народній республіці!” – так сепаратисти рекламують фастфуд “ДонМак”, що відкрився сьогодні, 16 липня, в окупованому Донецьку.

Ресторан швидкого харчування почав приймати клієнтів за тією ж адресою, де до окупації міста проросійськими бойовиками працював офіційний McDonald’s – площа Комунарів, 1-а, біля автовокзалу “Південний”.
На даху цієї споруди тепер майорить прапор терористичного угруповання “ДНР”.

ДонМак Донецьк Макдональдс 2016 4

По суті, “ДонМак” – це “віджатий” “Макдональдз”, адже використовує не лише ту саму будівлю, а й обладнання, оформлення приміщення та меню, скопійоване з “американського”, лише мінімально перейменоване.

Серед пропозицій “ДонМака” – ті самі гамбургери, чізбургери, нагетси, філе-о-фіш і біфроли, “чікен” (замість “макчікен”), “роял чіз”, картопля фрі, морозиво та ін.

ДонМак Донецьк Макдональдс 2016 2

Щоправда, кока-кола тепер виготовляється “за радянськими ГОСТами”. Крім того, в меню додано смажені курячі крильця, мохіто й круасани, яких не було в традиційних “Макдональдзах” України.

ДонМак Донецьк Макдональдс 2016

Замість “Хеппі міл” дітям пропонують схожий “Дитячий набір”, теж з іграшкою. “Макдрайв” тепер називається “Автороздача”.

ДонМак Донецьк Макдональдс 2016 7

Стиль ресторану, оформлення, кольорова гама майже 100% копіює McDonald’s, тобто є підробкою.

ДонМак Донецьк Макдональдс 2016 6

Як повідомляють у соцмережах, перші відвідувачі “ДонМаку” висловили незадоволення якістю роботи. Очевидці стверджують, що трьом сотням відвідувачів, спраглим за “Макдональдзом”, довелося довго чекати відкриття ресторану-клона об 11:00 на 40-градусній спеці, дехто отримав сонячні та теплові удари.

ДонМак Донецьк Макдональдс 2016 8

Після відкриття багато людей лишилися назовні, адже до п’яти кас утворилися великі черги, які рухалася дуже повільно через незлагоджену роботу працівників.
Через годину після початку роботи адміністрація вимкнула електронний екран з інформацією про готовність замовлень через відставання від графіку.

ДонМак Донецьк Макдональдс 2016 5

Повідомляється, що багато відвідувачів “ДонМаку” залишилися незадоволені низькою якістю страв, зовсім не таким смаком, який мав “справжній Макдональдз”, та завищеними цінами.

Обладнання "ДонМаку" - віджате в колишніх власників. Кадр із відео

Обладнання “ДонМаку” – віджате в колишніх власників. Кадр із відео

У “ДонМаці” торгують за російські рублі, як і скрізь в окупованому Донецьку.

Ціни в меню у ресторані “ДонМак”:
“Дитячий набір” – 190 рублів (63 гривні),
нагетси – 95 рублів (31 гривня),
картопля фрі – 55 рублів (18 гривень),
курячі крильця – 60 рублів (20 гривень).




Напередодні відкриття ресторану-пародії в мережі з’явився відеоролик, на якому прихильник “русского мира” Костянтин Долгов, що втік із Харкова до Донецька, вбраний у футболку з написом “Танковий біатлон ДНР 2015”, рекламує новий заклад, демонструючи “віджате” приміщення, обладнання та меню.

Відео:

За словами Долгова, “ДонМак” є відповіддю українцям, які казали: “Хотіли жити без України – ну значить не буде у вас «Макдональдза». «Макдональдза» справді не буде, в нас буде свій донецький «ДонМак»!”

Компанія McDonald’s заявила, що не має ніякого відношення до того, що відбувається у приміщенні, де раніше розміщувався один з ресторанів фаст-фуду. Усі три ресторани McDonald’s, які було відкрито в Донецьку, зачинилися в перші дні початку бойових дій.

Читайте також:
Зарплати “ДНР”: від 1350 грн. у вчителя до 5700 грн. – у рядового бойовика

Мобільний зв’язок “ДНР”: бойовики запустили свій “Фенікс”
і ламають станції українських операторів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна