Тренером збірної став Шевченко. Якого вже у вересні може замінити Маркевич?

 

Новим головним тренером національної збірної України з футболу призначено Андрія Шеченка.

Як повідомляє сайт “Чемпіон”, виконком ФФУ одностайно підтримав кандидатуру 39-річного спеціаліста, відомого виступами за “Динамо”, “Мілан” і “Челсі”.

Асистентами Шевченка в національній команді будуть 56-річний італієць Мауро Тасотті, який донедавна працював у штабі “Мілана”, екс-помічник Сергія Реброва в “Динамо” іспанець Рауль Ріанчо (який, як подейкують, був насправді головним тренером київського клубу) та аналітик “Мілана” Андреа Малдер.

На посаді тренера збірної Шевченко став наступником Михайла Фоменка. Раніше в лютому цього року Шевченко замінив Олександра Заварова на посаді помічника “коуча” з прицілом на пост “головного”.
Зокрема, Шева виконував обов’язки помічника Фоменка під час Євро-2016.

Раніше Андрій не мав тренерської практики.

За даними джерел “Новинарні” у ФФУ, після невдач збірної у перших матчах відбору на ЧС-2018 з Ісландією й Туреччиною Шевченка можуть відправити у відставку, а національну команду може очолити новий керівник комітету збірних Федерації футболу Мирон Маркевич.

Андрій Шевченко оголосив про завершення кар’єри гравця 27 липня 2012 року.
Найвища його нагорода – “Золотий м’яч” 2004 року. Екс-футболіст “Динамо”, “Мілана” і “Челсі” був 5-разовим чемпіоном України, один раз вигравав чемпіонат Італії, тричі – Кубок України, по разу – Кубки Італії, Англії та англійської ліги.
Шева зіграв 111 поєдинків за збірну, він чвертьфіналіст чемпіонату світу 2006 року і найкращий бомбардир збірної України в історії (48 голів).
Також тричі ставав найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів, двічі – чемпіонату Італії. Другий бомбардир за всю історію “Мілана”.

Читайте також:
“Аргентина/Ямайка”. Збірна України стала найгіршою командою Євро-2016. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна