Після зустрічі з Путіним Керрі побачив шанс для миру на Донбасі

 

Держсекретар США Джон Керрі за підсумками переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві висловив думку, що шанси на врегулювання конфлікту на Донбасі є.

“Ми провели продуктивні переговори з президентом Путіним. Я йому вдячний за це, але нам ще слід виконати багато домашньої роботи, і я думаю, що є всі можливості, щоб забезпечити реальне врегулювання [ситуації в Україні]”, – сказав Керрі в п’ятницю, 15 липня, на переговорах з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Тим не менше, за словами Керрі, між Москвою і Вашингтоном залишаються невирішені питання. Він він висловив сподівання, що в ході сьогоднішніх переговорах вони будуть усунуті.

Держсекретар США також повідомив, що його нічна розмова з Путіним була “надзвичайно прямою і відвертою”.

При цьому Джон Керрі не обговорював з Путіним військове співробітництво Москви і Вашингтона в Сирії. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Reuters.

“Багато питань залишаються відносно реальної взаємодії при здійсненні операцій в Сирії”, – заявив Пєсков.

Водночас агентство “РИА Новости” повідомило про те, що російська позиція щодо мирного врегулювання у Сирії і долі Башара Асада залишилася незмінною. РФ, як і раніше, наполягає на продовженні женевських переговорів.

“Продовження (женевських) переговорів – те, за що виступає Росія, оскільки тільки шляхом продовження Женевського процесу можливий вихід на політичне врегулювання. Що стосується долі Асада, то тут добре відома позиція Росії не зазнала якихось змін”, – сказав Пєсков російським ЗМІ.

Речник Путіна додав, що в пʼятницю відбудеться “основний день” переговорів з сирійської проблематики, і головні оцінки “прозвучать від міністра Лаврова і держсекретаря США Джона Керрі”.

Раніше повідомлялося, що, за даними газети The Washigton Post, Сполучені Штати пропонують Росії військову угоду щодо спільної боротьби проти терористичних угруповань “Ісламська держава” і “Аль-Каїда” в Сирії.

Нагадаємо, тиждень тому Керрі відвідав з візитом Київ.

Читайте також:
Керрі: Двері НАТО відчинені, але Україні туди ще зарано

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна