Парубій закрив сесію ВР. Перед канікулами депутати встигли посваритися

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закрив четверту сесію парламенту VIII скликання. Він нагадав, що наступна сесія розпочнеться у вересні.

“Ми не завершуємо роботу Верховної Ради України, колеги. Ми лише закриваємо сьогодні чергове пленарне засідання — наступного тижня нас чекає робота в комітетах, і я переконаний і твердо знаю, що у випадку загострення ситуації на сході ми швидко зберемо 150 підписів для того, щоб зібрати позачергову сесію, коли нам покажуть питання, і ми будемо бачити, що у зв’язку із загрозою російських окупантів, які активізуються з кожним днем, потрібні наші рішення”, – наголосив голова ВР, звертаючись до депутатів.

Він висловив упевненість, що парламент зможе на позачерговому засіданні ухвалити необхідні для держави рішення.

У заключній промові Андрій Парубій також наголосив, що план Путіна полягає в тому, аби внести дестабілізацію в роботу Верховної Ради і пересварити побратимів по Майдану й АТО, але йому (Путіну) це не вдалося.

“Головна хитрість диявола полягає в тому, щоб довести, що диявола не існує”, – сказав голова ВР, маючи на увазі роль Росії і Кремля в українській кризі, з якою не всі погоджуються.

У п’ятницю, 15 липню, закриттю сесії передували виступи депутатів з трибуни в розділі “різне”.

Зокрема, Володимир Парасюк різко виступив проти першого віце-спікера Ірини Геращенко і продемонстрував відео, на якому зафіксовано випадки кнопкодавства народними депутатами від Блоку Петра Порошенка та “Опозиційного блоку” під час важливих голосувань. Він звернувся до Геращенко з обвинуваченнями, нібито вона не коментує ці випадки, проте вчорашній інцидент з квадрокоптером під банею ВР не залишила без уваги і назвала Ігоря Луценка “пройдисвітом, який випадково потрапив до Ради”. Хоча він, за словами Парасюка, герой Майдану. Також Парасюк розкритикував Геращенко за те, що вона “звертає увагу на туфлі Ляшка” і взагалі постійно “переходить на особистості”.

У відповідь Ірина Геращенко заявила, що вона у минулому скликанні ВР, працюючи у фракції “УДАР”, наполягла на змінах до Регламенту задля дотримання особистих голосувань. А дрон у Раді, за словами віце-голови, літав над вагітними жінками, і “так чинять саме пройдисвіти”.
З приводу того, що Ігор Луценко, який запустив безпілотник, є майданівцем і героєм, Геращенко зазначила: фронтовики та герої зараз на фронті.

Читайте також:
Рада прибрала з паспортів російську мову і штамп про шлюб

 

Як відомо, відповідно до Конституції, осіння сесія парламенту розпочинається у перший вівторок вересня, тобто V сесія ВР розпочнеться 6 вересня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна