“Цирк”, “ганьба”, “шикарна ідея” – депутати запустили в Раді безпілотник, щоб фіксувати кнопкодавство

 

У сесійній залі Верховної Ради під час засідання запустили квадрокоптер – щоб за його допомогою фіксувати випадки “кнопкодавства”. Думки парламентаріїв щодо доречності такого кроку розділилися.

Багато хто сміявся й аплодував, голова ВР Андрій Парубій попросив не зривати пленарне засідання, його перший заступник Ірина Геращенко обурилася й закликала “не дозволяти різним пройдисвітам перетворювати законодавчий орган на цирк”, а лідер Радикальної партії Олег Ляшко назвав таке стеження за діями нардепів “шикарною  ідеєю”.

Безпілотник запустив народний депутат від ВО “Батьківщина” Ігор Луценко з ложі суддів.
Сталося це під час розгляду законопроекту про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. І, що цікаво, чи то під пильним оком квадрокоптера, чи то з іншої причини голосів за його ухвалення не вистачило.

Відео з дрона:

“188 голосів ЗА! Ось вам реальні голоси. До цього – 25 голосів весь час кнопкодавила шановна коаліція”, – зауважила представниця “Батьківщини” Альона Шкрум.

“Коли керівництво Верховної Ради не карає за кнопкодавство, це змушені робити самі депутати!” – прокоментувала подію Олена Сотник із фракції “Самопомочі”, розмістивши відео польоту квадрокоптера “під купол” ВР.


“Високі технології на варті регламенту Верховної Ради. Так можна фіксувати практично всі дії народних депутатів, у тому числі кнопкодавство”, – вважає представник фракції БПП Мустафа Найєм.

“Багатьом колегам дрон у залі засідань не сподобався, вони назвали це дикістю і навіть навели за приклад парламенти Канади і Британії. Не сперечатимуся, це трохи не вписується в парламентський антураж.  Але дивно, що вакханалія з неперсональним голосуванням, змови просто в залі й усмішки в обличчя під час продавлювання відвертого маразму в законопроектах такого обурення не викликають”, – зауважив Найєм.

Він також повідомив, що вже до кінця поточного тижня цей дрон “переїде на фронт” до його брата Масі Найєма, який служить у 122-му Окремому аеромобільному батальйоні.

“Багато хто обурюється, а мені подобається”, – написав і колега Найєма по фракції та по новоствореній політичній силі на базі “Демократичного альянсу” Сергій Лещенко.

Ірина Геращенко, натомість, знову – тепер уже не з президії парламенту, а у “Фейсбуці” – назвала запускання безпілотника в залі “ганьбою” і провела паралелі з 2008 роком, коли Партія регіонів запускала “під купол” кульки з гаслами “НАТО – ні!”, “фотографувалася й хіхікала на їх фоні”.

“Молодий депутат розтягнув рота в презирливій посмішці і, продовжуючи жувати жвачку, запустив в залі ВР безпілотник. Інші молоді обличчя, єврооптимісти і випускники Оксфордів і чогось там ще, радісно, як в дитячому садочку, заплескали в долоні , почали сміятися і фотографуватися на фоні безпілотника.
(…) Щодня на своїх ФБ-сторінках вони хизуються відвіданням інших парламентів світу. Блін, там десь літав безпілотник??? Там можна собі уявити лежбіще котиків близ трибуни? Там хтось жує жвачку на трибуні?”, – емоційно поцікавилася перший віце-спікер Верховної Ради.

Читайте також:
Замість Кіровограда – Кропивницький. Рада закінчила декомунізацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна