Саакашвілі: Затримані управлінці з ОПЗ передавали гроші керівникам “Народного фронту”

 

Управлінці з Одеського припортового заводу, яких затримало НАБУ, передавали гроші депутатській групі Мартиненка-Іванчука. Про це на брифінгу заявив голова Одеської обласної адміністарції Михеїл Саакашвілі.

Саакашвілі повідомив, що голова наглядової ради ОПЗ Сергій Перелома був заступником правління “Нафтогазу”.

“Він був назначений сюди особистим розпорядженням прем’єр-міністра Яценюка. Він був бізнес-партнером Мартиненка і Жванії. Він би не зміг провести цю комбінацію з газом, якби одночасно не працював у відомстві пов’язаному із нафтою і газом, і одночасно не був би головою наглядової ради ОПЗ.
Тобто наперед ті хто його призначав, прекрасно знали, для чого його сюди присилали”, – заявив Саакашвілі.

За його словами, ці двоє затримані “взагалі ніхто, просто підставні особи”.

“Ці всі доходи (зі схем в ОПЗ) йшли у парламентську групу Іванчука і Мартиненка (нардепи від “Народного фронту”. – “Н”). І однозначно це все було зв’язано з прем’єр-міністром Яценюком”, – сказав він.

“Яценюк, коли йшов у відставку, заручився гарантіями. Йому назначили заступника генпрокурора і одночасно Авакова залишили міністром внутрішніх справ як гарантію того, що Яценюка ніхто не чіпатиме”, – розповів Саакашвілі.

Як відомо, сьогодні, 14 липня, у справі про розтрату коштів ПАТ “Одеський припортовий завод” затримано голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому й першого заступника цього підприємства Миколу Щурікова.
Обидва чиновники наразі перебувають у СІЗО, затримані на 72 години.

Читайте також:
Саакашвілі: І не сподівайтеся, з України я не поїду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна