Працівники ТСОУ протестують проти “дерибану” майна Товариства і ліквідації управління тероборони

 

У Києві біля будівлі центрального комітету Товариства сприяння обороні України сьогодні, 14 липня, відбулася акція протесту проти саботажу керівників ТСОУ та “дерибану” майна організації.

Як повідомили Новинарні організатори акції, з 6 липня припинено допуск працівників Управління військово-патріотичної роботи та сприяння територіальній оборони на їхні робочі місця за наказом голови ТСОУ Віктора Тімченка, який ліквідував управління.

“На жаль, пан Тімченко – керівник Товариства так званого “сприяння” обороні України – вирішив, що під час війни ТСОУ не потрібне управління, яке займається оборонними завданнями”, – сказав координатор акції, заступник начальника управління ВПРСТО ТСОУ по м. Києву Олег Хаврук.

Працівники управління та громадяни, які отримали військову підготовку завдяки роботі управління ВПРСТО , вважають, що такі рішення під час збройного конфлікту та окупації частини нашої держави “є нічим іншим, як саботажем у сфері оборони зі сторони вищого керівництва “оборонного” товариства”.

“Особливо дивним виглядає непереборне бажання Тімченка знищити єдине профільне управління та звільнити всіх його працівників, зважаючи на те, що із 32 людей, які працювали в управлінні, лише один отримував мінімальну заробітну плату від ТСОУ, решта ж працювала на волонтерських засадах. Отже, про якесь суттєве фінансове навантаження на організацію Товариства сприяння обороні йтися не може України. А діяльність самого управління була неодноразово позитивно оцінена, як самим Тімченком, так і бюро центрального комітету ТСОУ”, – зазначає Хаврук.

Волонтери управління ВПРСТО переконані, що, крім відвертого небажання виконувати статутні завдання ТСОУ, серед мотивів голови Товариства також є й матеріальна зацікавленість. Погрози щодо ліквідації управління та виведення начальника цього підрозділу із всіх керівних органів ТСОУ розпочалися після того, як громадськість поставила вимогу щодо прозорого відчуження майна організації, свідчить Хаврук.

“Замість того, аби припинити продаж орієнтованого на оборонні потреби багатомільйонного майна, або ж хоча б провести відкритий конкурс для отримання правомірної вигоди для всієї організації, Тімченко всіляко сприяє кулуарним оборудкам, внаслідок яких вартість земельних ділянок та обєктів нерухомості є нижчою, ніж та, яку готові сплатити компанії, які співпрацюють з керівництвом ТСОУ”, – йдеться у відозві, підписаній Олегом Хавруком.

Протестувальники вимагали анулювання наказу про ліквідацію УВПРСТО, “припинення дерибану майна ТСОУ” та проведення реформ всередині Товариства сприяння обороні України, які б дозволили задіяти всю структуру цієї організації на допомогу Збройним силам України та забезпечити реальне сприяння обороні України.

У разі невиконання їхніх вимог протестувальники обіцяють “забезпечити перевибори голови та всіх керівних органів квазі-оборонного товариства”.

Крім того, Олег Хаврук повідомив, що працівники УВПРСТО не визнають ліквідацію управління Тімченком (“адже не він його створював”) і відстоюватимуть УВПРСТО в судах.

Незважаючи на саботаж зі сторони керівництва ТСОУ, наше управління продовжує працювати, – зазначено на сторінці УВПРСТО у “Фейсбуці”. – Під час сьогоднішньої акції протесту не всі заступники начальника управління змогли бути присутніми особисто, адже наші інструкторські групи продовжують працювати на полігонах та в міру можливостей допомагати українським військовиками у Школа БПЛА, волонерською допомогою та сприянням у військово-патріотичному вихованні молоді.
Приємно було бачити наших колег із Києва, Одеси, Чернівців, Львівщини, Чернігова та Житомира. Миколаївський заступник, пан Олександр Дернов привіз черговий лист від командира військової частини (А3163), з подякою за ту роботу, яку проводить наше управління”.

Читайте також:
Пошук ТСОУ Кого “обороняє” Товариство сприяння обороні України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна