Лещенко: Усі справи на користь Іванющенка роглядає одна суддя на Печерську, і вона

 

Сергій Лещенко
журналіст, народний депутат України від БПП, член партії “Демальянс”

Іванющенко передає привіт з Мілана. Корупція гарантує безкарність соратнику Януковича
(УП)

Юрій Іванющенко, він же “Юра Єнакіївський”, був найближчим соратником Віктора Януковича. Щоправда, з України він втік набагато пізніше – не в лютому 2014-го, а наприкінці року, коли втратив депутатську недоторканність у зв’язку з обранням чинного парламенту.

Після цього Іванющенко був оголошений у міжнародний розшук – і йому не залишалося нічого іншого, ніж заховатись у Росії.

Але завдяки зрадникам у новій владі спочатку суди закрили справи проти Іванющенка – причому робили це в неналежних судах, а в травні 2016 року Іванющенка зняли з [розшуку] Інтерполу.

Так один з найбільш одіозних соратників Януковича зміг вільно подорожувати до Європи, де на Лазуровому узбережжі Монако мешкає його родина.

Іванющенко, не гаючи часу, скористався своїм новим статусом – його бачили на фіналі Ліги чемпіонів у Мілані 28 травня цього року в товаристві братів Григорія та Ігоря Суркісів і свого бізнес-партнера Івана Аврамова.

Намагаючись відмитися від звинувачень, Іванющенко також подав позов проти ряду українських

суддя Ірина Литвинова

суддя Ірина Литвинова

журналістів та депутатів, які активно викривали його злочинну діяльність.

І тут викрилися неочікувані обставини.
Отже, дивовижним чином справи, де фігурує інтерес Іванющенка, потрапляють до однієї та тієї ж судді Печерського суду Києва. Її прізвище Ірина Литвинова.

Так, саме до судді Литвинової потрапив позов Іванющенка проти мене, а також інший позов- проти депутата Андрія Левуса і журналіста Юрія Бутусова”.

За (не) дивним збігом обставин, також суддя Литвинова закрила справу проти бізнес-партнерів Іванющенка – Галини Шепелевої, яка була власником ділового центру на Рильському провулку, де базувався офіс Юри Єнакіївського.

І четвертий збіг – саме до судді Литвинової потрапило клопотання Генпрокуратури щодо арешту Іванющенка, яке необхідно для його оголошення в міжнародний розшик. І так сталося, що суддя Литвинова… вчасно не розглянула звернення, а це “мало наслідком припинення міжнародного розшуку”.

На сьогоднішній день ми маємо унікальну ситуацію. Виявляється, що більшість справ, які стосуються Іванющенка, в Печерському суді Києва потрапляють до “єдиного вікна” – до судді Ірини Литвинової.

Це типові ознаки корупційної злочинної змови, що дозволяє Іванющенку зловживати своїми грошима, статусом і отримувати необхідні рішення суду, для того, щоб і далі залишатися безкарним та насолоджуватися життям на “зароблені” в часи Януковича кошти.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна